Me  time seorang isteri

Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Masalah wajah jerawat

Selepas raya ni ramai nk bekam wajah.

Jerawat naik dgn gembira

Muka berminyak

Gatal hidung ,gatal muka

Padah kerana Makan hari raya

Kuah kacang

Kuih kacang

Ikan tongkol + berminyak kuah nasi dagang

Kari ayam nasi minyak

Make up seharian masa nk tido x clear muka dgn bersih

Masalah mcm ni biasa dihadapi oleh mereka yg ada masalah

Resdung

Elegik makanan

Eczema.

Tempahan rawatan masih lagi dibuka 

018 9009493. Azura

Sila send pic gambar muka .

#bekam #bekamwajah #urut

Ramai minta di urut selepas raya

Saya sangat perasan selepas hari raya minggu lepas kebanyakan wanita meminta pakej rawatan urutan. Sampai ada yang berjalan dalam keadaan membongkok.

Mesti terlampau sibuk buat persiapan hari raya sampai sakit begitu. Semoga anda semua cepat sembuh. Jaga diri baik2.

Malah tak kurang juga ramai yg inginkan bekam wajah. Terlebih makan berminyak agaknya.
018 9009493 azura

Urutan perlu masa yang sesuai

​Mahu berurut kena relax tidak boleh tergesa2 .Tergesa2 membuatkan rawatan menjadi tidak fokus menyebabkan urat semua akan menegang.

Assalamualaikum. 

Mohon maaf, sedikit pesanan buat cstmr2 tersayang. 

Bila buat rawatan dengan saya especially urutan, kerjasama diperlukan daripada para cstmr agar tidak set appointment dalam keadaan rushing. Jika ada hal lain, kita set another time agar rawatan berjalan dengan lancar. 

Jika rawatan sepatutnya 1jam tetapi dia request mau buat 40minit sahaja disebabkan ada urusan lain,shoping raya, So, rawatan dilakukan dalam keadaan tergesa-gesa dan tumpuan kurang di beberapa point. Ia akan merugikan pelanggan. Nikmat untuk diurut dibelai bg melembutkan urat tak dapat disempurnakan dgn rapi.

Pastikan tidak mengejar urusan lain. Ditambah pula dengan anda pun sudah lama tidak berurut. So, urat tegang baru sahaja dilembutkan. That’s why, bila rushing, nikmatnya pun turun. 

Urutan sedap rasa sakit sakit sikit pastu lega, tido pon akan lena. Nafas pon semakin segar..

Untuk urutan di bulan puasa sy fokus di sebelah sesi pagi.

NOR AZURA IDRIS

018 9009493
Selamat berpuasa dan selamat membeli belah

Bekam Ampang

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]

.

Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )

.

===========

SERVIS URUT dan BEKAM

===========

.

Urut Badan
Urut Seri Muka
Urut Sebelum & Selepas Bersalin
Bekam wanita
Bekam wajah
Hari & Waktu Urut :

 SETIAP HARI
10 Pagi 
2.30 Petang
8.30 Malam 

.

================================

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya

================================

.

➡ Nama : NOR AZURA IDRIS

➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493

.

⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR

.

Berminat Nak Urut Dan Bekam?

——————————

.

Sila buat temujanji dulu.

Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.

InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.
 [ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE
NOR AZURA IDRIS
AZURA SPA AND WELLNESS
0189009493

Info pelanggan bekam

Assalamualikum
Pada kesemua pelanggan Azura 

Untuk maklumat hp sy rosak,

Kesemua biodata pelanggan, hilang.

Tetapi mereka yg ada menulis buku maklumat pelanggan masih ada maklumat nama & alamat.

.

Maaf jika sy meminta kembali nama,gps lokasi rumah & alamat.

.

.

Untuk rawatan pada bulan ini terus whatsapp 018 9009493.

#bekam #bekamwanita #bekamkerumah

Tarikh sunnah berbekam

Assalamualikum Selamat pagi dan tengah hari. . Moga pelanggan bekam wanita azura sentiasa sihat. Untuk maklumat tarikh sunnah berbekam bulan ini pada. 4/4/2018 6/4/2018 8/4/2018 Berkemungkinan pada 8.4.2018 sy x membuat rawatan bekam kerana ada program di luar KL. . Jadinya, ambil masa yg ada rebut perluang dgn tarikh yg ada minggu ni sehingga jumaat. Terima kasih semua 😘😘😘😘😘😘😘 Azura 018 900 9493

Pelajar membuat kajian berbekam

Saya Nur Adriana, pelajar tingkatan 6 Smk Puterijaya, kl. Saya ada buat kajian berkaitan rawatan bekam. Blh sy interview akk..

Of coz boleh..

Job done harini sedikit info rawatan bekam utk adik ni sebagai panduan
.
Moga lulus STPM tahun ni.
.
Terima kasih sbb sudi interview hakak yg tak seberapa pandai ni.
.
Nor Azura Idris
Azura Spa And Wellness

Perhidatan Bekam Wanita

Harini sy ke condo Elements Ampang bagi membuat

Urutan

Dan

Bekam badan

.

Pelanggan kalini dr Russia yg baru sampai di Malaysia.

Ingin mencuba bekam. Teruja betul sis tu.

.

Bertukar cerita kehidupan.

Sambil membuat rawatan bekam

.

Nor Azura Idris

018 900 9493

Harga bagi rawatan bekam

Harga masih kekal dgn Rm100 bagi setiap rawatan

.

Rm160 bagi gabungan dua rawatan urut dan bekam.

.

Manakala trasport caj bergantung pada jarak kediaman anda.

Previous Older Entries