Me  time seorang isteri

Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Info pelanggan bekam

Assalamualikum
Pada kesemua pelanggan Azura 

Untuk maklumat hp sy rosak,

Kesemua biodata pelanggan, hilang.

Tetapi mereka yg ada menulis buku maklumat pelanggan masih ada maklumat nama & alamat.

.

Maaf jika sy meminta kembali nama,gps lokasi rumah & alamat.

.

.

Untuk rawatan pada bulan ini terus whatsapp 018 9009493.

#bekam #bekamwanita #bekamkerumah

Tarikh sunnah bekam 2018

Selamat Tahun baru kepada semua pelanggan Azura Spa and Wellness diucapkan moga sentiasa sihat dan ceria selalu

Untuk maklumat rawatan bekam wanita azura terus ke rumah anda mengikut destinasi kediaman dgn *harga rawatan masih sama seperti tahun-tahun lepas*

Tiada kenaikkan harga bagi setiap rawatan yang ditawarkan

Harga Rawatan Seperti

👉🏻 *Bekam* *unlimited* *cup*
💰Rm100 seorang
_mengambil tekanan darah_
_Asas rawatan bekam angin+bekam darah +freeAddoncuppingbergantungpadakondisibadan_

👉🏻Urutan 1 badan
💰RM 100
_1jam -1jam 30minit_
_Bergantung pd urat, Angin dan saiz badan_

👉🏻Urut dan Bekam super hot servis
💰Rm160

👉🏻Urut berlulur
💰Rm130
_tak menggunakan minyak digantikan dgn lulur wangi_

👉🏻Urut menggunakan lulur + bekam unlimited cup
💰Rm 170

Trasport caj bergantung pada kawasan mengikut km dan tol

Terima kasih kerana memilih rawatan dengan sy Azura.
.
Hari sunnah berbekam pada 5/7/9 bulan satu kini kembali lagi untuk tempahan boleh Whatsapp sy di
018 900 9493
018 900 9493
018 900 9493
Call sy kurang jawab kerana urusan melalui hidmat pesanan Sms / whatsapp sahaja.

Facial datang Rumah

Harga promosi Facial

Bekam Urut Facial

Assalamualikum.

Perhidmatan Bekam dan Promosi tahunan

Normal facial + Bekam

Normal facial + urutan 1 badan

Lilin Resdung + Normal Facial + Lulur Badan

Hanya Rm180 terus ke rumah anda.

.

Normal facial ini termasuk

👉🏻Remove makeup
👉🏻Clensing milk
👉🏻Clensing jel
👉🏻 Scrub Wajah
👉🏻steam wajah (Jika Perlu bg mereka berjerawat)
👉🏻Extration Fokus pd Hidung

👉🏻Massage Muka
👉🏻Clensing Jel

👉🏻Masker sejuk
👉🏻Toner
👉🏻Pelembap/UV

Best kan dapat berfacial di rumah tak perlu ke spa.

Untuk tempahan sila Whatsapp 0189009493

Hari sunnah berbekam

Bekam hari sunnah

Assalamualikum , hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Tarikh Sunnah Berbekam
6.12.2017 (rabu)
8.12 2017 (jumaat)
10.12.2017 (Ahad)
.
Antara promosi

💕Bekam unlimited cup + Normal Facial wajah + urutan sengkak wajah+ termasuk caj trasport Rm180 (Promosi hanya sah pada Desember 2017)
.
💆Harga bekam normal unlimitedcup Rm100
Caj mengikut kawasan kediaman.

0189009493
Nor Azura Idris
Intagram :bekam wanita

PERKHIDMATAN URUT KE RUMAH ANDA

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Facial Ke rumah

Facial kecantikan

PROMOSI Year And Sale
Azura Spa And Wellness menawarkan pakej promosi rawatan Facial dengan harga super murah.
Product yang digunakan berjenama Beauty Cottage
Masker yang sejuk.
.
Biodata perawat
Nor Azura Idris
Berumur 28tahun
Pengalaman dalam bidang bekam dan Urutan 6tahun
Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Urut terapi dan Bekam angin Skm tahap 3
Malah baru sahaja menamatkan pembelajaran Sistem Latihan Dual Nasional SLDN dalam bidang
Beautician Aesthetician SKM tahap 2
.
Untuk tempahan boleh whatsapp dgn kod “Desember Promo” ke 0189009493

Bekam wajah untuk kenaikkan seri

Naikkan Seri Wajah Dengan 6point bekam wajah
.
Dengan kaedah bekam di buat di wajah adalah satu cara yang baik untuk mencapai kulit wajah yang berseri,kaedah bekam wajah sangat bagus untuk kulit wajah dan sangat produktif untuk meningkatkan tahap kecantikan. .
👉bertindak menghilangkan sel kulit mati
👉menghilang dan merawat jerawat
👉 membantu membuat wajah anda tona sekata
👉merawat resdung

👉membantu melegakan pernafasan di hidung

Malah dengan tarikan yang dibuat bantu untuk mentedut lebihan sebum dan minyak pada wajah dan mencuci pori tanpa menggangu tahap keseimbangan wajah.
.
Ada masalah seperti di atas dan inginkan terapi bekam wajah?
Cepat whatsspp ke

📲 018-9009493

Nor azura Idris

0189009493

Bekam seri wajah membantu meningkatkan kebersihan wajah

BEKAM URUT WANITA

Bekam wanita open today.Pagini sy membuat terapi ke rumah pelanggan di Puchong.

Anggaran 2ptg sy berada di Home Spa Pandan Mewah Ampang.

Pernidmatan rawatan yg akan dijalankan pada hari ini

#bekam 

#bekamwajah 

#urutantradisionalwanita

#facial 

.

Harga rawatan bekam masih sama seperti biasa.. Rm100 unlimited cup jika dtg ke Home spa pandan mewah Ampang.

.

Perhidmatan bekam wanita ,bekam wanita Ampang ini juga membuat pakej Urutan badan dan bekam wanita dengan harga tawaran Rm160. Rawatan ini selama 2jam-3jam.

.

Berminat untuk dapatkan rawatan boleh whatsapp azura di 0189009493

Strock di kalangan remaja

Dikatakan oleh harian metro harini strock bukan hanya di peringkat org berumur malah remaja pon boleh kene strock..

selain itu paling awal kene strock pada kanak2 umur 7 tahun …BIAR BETOL!!! BETOL LA APA DIKATAKKAN

Baca Penuh di sini

http://www.hmetro.com.my/node/36190?utm_source=Facebook&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social#foto

sedikit pertikan daripada harian metro

qqqUntuk strock terapi mandi ais ,akupuntur dpt membantu bagi merangsang urat saraf supaya kembali aktif. selepas semakin ok boleh membuat urutan dan bekam. urutan yang lembut bagi aliran darah boleh berjalan ke tempat yang lumpuh. bekam pula boleh membuat salur darah terbuka..

selamat mencuba..

moga diberikan kesihatan kepada semua.

Previous Older Entries