Promosi rawatan mac 2018

Rawatan gabungan ini memberikan anda

Kulit yg bersih, dari daki Berpeluh

Kulit akan menjadi lembut oleh kerana lulur mempunyai bahan untuk melembapkan sel kulit luaran.

Wangi kerana lulur ini dibuat dari sumber nature

.

Tungku badan ,melembutkan urat saraf dan memecahkan angin di dalam badan.

.

Merawat kembung perut

.

Melegakan sakit urat punggang dan bahu. Oleh kerana kepanasan tuaman ini membantu melancarkan aliran darah

Malah ia memperbaiki pergerakkan otot setiap bahagian bahu.

Advertisements

Elak nasi sebelum bekam

Berbekam dalam keadaan kosong perut lebih elok untuk pengeluaran darah yang bertoksid kerana proses penghadaman di dalam perot tidak berlaku, keadaan ini membuatkan tubuh badan anda berada didalam rehat. Jika berbekam dalam keadaan kekenyangan sistem organ penghadaman sedang bekerja keras, darah yang disedut hanya mewakili separuh sahaja.Disarankan tidak mengambil makanan berat seperti nasi berlauk dan minuman manis sejam sebelum bekam.

Taklimat Akta Perubatan Tradisional dan Marhabah gaya hidup sihat

Bersama kak marlina bekam pro

En Zahrin , kak nita dr opah nita & Pn aida (ajk it persatuan Perhijam )

Ustaz Din pengamal perubatan Melayu tradisional dan rawatan islam.

Dr Harun Mat Piah

Seminar Akta Perubatan Tradisional dan compimentari Malaysia & marhabah gaya hidup sihat 2018
.
Membincangkan akta perawatan dr kementerian kesihatan Malaysia
.
Terdapat garis panduan baru mengenai perubatan tradisional yg perlu di patuhi oleh pengamal perubatan Malaysia xkira bangsa apa dan rawatan apa.
.
.
Marhabah gaya hidup sihat,memperkenalkan ilmuan pengkaji kitab-kitab perubatan Malayu lama ..Memperkenalkan berberapa buah buku untuk rujukan pengamal dlm bidang perawatan dahulu dan sunnah.

Tajuk: kitab tib sebagai wadah ilmu dan Amalan perubatan melayu
Penceramah: Dr Harun Mat Piah

Dan

tuan syekh Pengerusi
Pusat perubatan Qalam laduni

.
Nor Azura idris
Azura spa and wellness
018 900 9493
#urut #bekam #facial #spa
#bekamwanita #bekamkerumah

Urut & bekam ke rumah

Urut bekam spa terus ke rumah tak perlu keluar meredah jem.
.
Untungnya ada perhidmatan rawatan terus ke rumah, sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.
.
Jem? Tak perlu risau..cuma jika anda booking rawatan jam 10pg, sy mungkin akan sampai 10.30pg.. jem kadang -kadang membuatkan sy juga terpaksa redah lama.
.
.
Hidmat bekam dan urut ke rumah mmg sangat berbaloi dengan harga serendah Rm160..tnc (trasport caj di kira mengikut jarak)
Ampang
Subang
Usj
Gombak
Kinrara
Ye saya boleh terus ke rumah anda
.
.
Maklumat lanjut
Cik azura
018 900 9493

Bekam urut spa ke rumah

Urut bekam spa terus ke rumah tak perlu keluar meredah jem.
.
Untungnya ada perhidmatan rawatan terus ke rumah, sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.
.
Jem? Tak perlu risau..cuma jika anda booking rawatan jam 10pg, sy mungkin akan sampai 10.30pg.. jem kadang -kadang membuatkan sy juga terpaksa redah lama.
.
.
Hidmat bekam dan urut ke rumah mmg sangat berbaloi dengan harga serendah Rm160..tnc (trasport caj di kira mengikut jarak)
Ampang
Subang
Usj
Gombak
Kinrara
Ye saya boleh terus ke rumah anda
.
.
Maklumat lanjut
Cik azura
018 900 9493

Butik tateh

Majlis perasmian butik Tatèh Wangsa Maju. Sebelah sy Datin Amirah Owerner Butik Tatèh wangsa maju. Kanan Amyra rosli dijemput untuk potong reben pada majlis itu. . Butik Tatèh Adalah butik yang menjual kelengkapan ibu mengandung dan juga bayi Terdapat juga produk makanan untuk bayi bermula 6bulan. Harga lebih murah dr kedai butik lain Pakaian bayi banyak pilihan Bengkung ibu dalam pantang juga ada di jual Set pengurusan taham uri (myuri) ada d jual. Makanan untuk kesihatan ibu juga ada. Location butik tatèh ni sebaris dgn butik anak ku wangsa maju / zawara cafe. Nor Azura idris Tukang urut bersalin kuala lumpur

PERHIDMATAN ESTETIK

Kiri berlakang kak jaya

Kanan berlakang kak Vasantha

Depan Kiri sy Azura

Depan kanan kak Malini

Gambar ni di Ambil semasa kami berlajar perhidmatan estatik tahap 2 Sijil Kemahiran Malaysia.

Beruntung nya saya ke kelas ini dgn mendapat wang saku belanja sebulan Rm300 , ilmu free.

Selama 6bulan sy berulang alik dr Ampang ke Bandar Sri Putra bangi lama /sepadan Nilai.

Di sini kami berlajar berbagai perhidmatan rawatan seperti

Rawatan Facial

Waxing

Trading /dan rawatan mata

Henna

Rawatan skin muka

Lulur badan sliming

Urutan Badan

Yg best Make up class

Mcm -macam lagi yang belajar

Mengikut noss & wim yang diberikan

Hasil make up dr kak Vasantha

Akak -akak di atas memang bergitu berpengalaman dalam make up teknik, pengalaman sudah menjangkau 30++tahun dlm industri make up. Malah sering juga membuat kelas makeup diluar. Di iktiraf sebagai MUA. Selalu make up utk model-model cover majalah.

Tp dengan semangat yang tak luntur walau kita hebat mengajar di luar mengikut ilmu dan pegalaman yg ada, sijil kemahiran adalah bukti dimana pengalaman & teknik kita adalah yg terbaik.

Tahun 2018 kini saya masih lagi ingin menambahkan ilmu tp kali ni sy nk belajar teknik marketing.

Grow up balik #BEKAMWANITA #SPAWANITAKERUMAH

NOR AZURA IDRIS

0189009493

Pengalaman bekam ke rumah

Sesat 1 jam setengah

Selamat pagi.. sy berpusing-pusing mencari rumah pelanggan kali ni..hampir 1jam setengah tau.

Ceritanya mcm ni.
Sy dari ampang janji dgn pelanggan pada jam 2ptg..selepas zohor sy pon gerak dr rumah .

Gps menunjukkan perjalanan 17minit dan melalui tol Rm2.50sen.
.
Sampai je kawasan signal gps lost,
Sy pusing sampai ke kerinci,
kerinci ke Seputih ,
seputih ke midvally
Midvally pusing lagi
Pastu ke bangsar jalan maaruf.
.
Rumah apartment ni sy dh nampak dr jalan Maaruf, tp fikir2 mcm mana nk ke sana..

Sy call pelanggan bertanyakan destinasi, banyak kali dia bg tahu rumahnya sebelah Midvally, byk kali jgk sy pusing , midvally tp masih x jumpa rumahnya..
.
Sudahnya sy minta pelanggan tunggu sy di get C midvally
.
Yesss…… mmg patut tak jumpa rumah ni..mmg 10kali pusing org tak akan jumpa, sbb rumah ni di antara bangunan yg gah di dlm kuala lumpur, terlindung dr Besarnya Midvally dan hotel..dan jalan nk ke destinasi adalah jalan ke parking midvally.

Hanya dua jalan sahaja yg blh ke apartment ni. Tiada jalan perhubungan luar, seolah2 terkepung dik pembangunan, berlakang apartment adalan landasan KTM.

.
“Apartment abdullah Hukum”
Dr jalan besar mmg kita nampak rumahnya
Tp nk masuk ke jalan apartment perlu masuk ke jalan utama atas midvally.
Turun ke bawah area parking lalu susur bangunan midvally .

Sapa yg biasa g midvally pasti la tahu besarnya shoping mall tu..
.
Akhirnya sy sampai. Dan pelanggan menerima rawatan..
Sy susah sikit tak apa, janji pelanggan suka.
Sy tak marah pon kalau sesat mcm ni
Adat la ke rumah pelanggan
Kalau kita sabar, ikhlas pasti Allah ganti dgn lebih baik.

Bekam | Urut | spa
Ke rumah pelanggan

So kemana sy hari ini.
Next destinasi ahad, Wangsa maju, Ampang, cherass

Sebanarnya sy nk cerita. Bukan jalan yg susah tp pembangunan yg memusnahkan tempat tinggal org lama -lama di KL ni.
Tgk saja di kawasan sekitarnya bangsar, kerinci,pandai dalam,kg pasir , banyak ppr, byk yg dh di robohkan,byk yg tak terjaga.

Dulu ada rumah flat kerinci, disebabkan naik shoping mall bangsar city, flat kerinci dirobohkan dan dibuat condo yg gah.. yessss sebenarnya rumah mcm ni asalnya penduduk org melayu kita, tp skrg telah di jajah oleh bangsa sendiri.

Nor azura idris
0189009493

Tinggal dua hari lagi

Tinggal lagi dua hari untuk promosi rawatan 3 dalam 1

0189009493

Senaman untuk wanita

Selain berbekam , urutan badan, membuat rawatan kecantikan.

kaum wanita, perlu untuk mengeluarkan peluh juga memberikan kesihatan badan berpanjangan. Jadi, kehidupan harian yg sibuk membuatkan badan kurang bermaya, dh cuba bekam, urut , jom kita cuba membuat berberapa gerakkan senaman.

Senaman bagus untuk

jantung

pergerakan tulang

Memberikan deria motor otot kembali aktif

Mengeluarkan peluh

Melancarkan darah

Meningkatkan oksigen HPO ke dlm tubuh badan & otak

Membantu melancarkan system pembuangan

Apakah senaman yang boleh di buat bagi permulaan untuk bergiat aktif

Jalan di tasik, taman

Zumba

Piloxing

Kayuh basikal

Berlari

Squat

Ambil masa dalam 30 minit untuk sihatkan badan

Jantung sihat, insyallah yg lain akan sihat bersama

Tiada istilah penat bersenaman , lagi penat badan anda jika sentiasa berkerja tampa rehatkan diri, tampa keluarkan peluh, tampa kosongkan minda.sentiasa hidup bersama aircond & kipas.

Previous Older Entries Next Newer Entries