Me  time seorang isteri

Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Hari sunnah berbekam

Bekam hari sunnah

Assalamualikum , hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Tarikh Sunnah Berbekam
6.12.2017 (rabu)
8.12 2017 (jumaat)
10.12.2017 (Ahad)
.
Antara promosi

💕Bekam unlimited cup + Normal Facial wajah + urutan sengkak wajah+ termasuk caj trasport Rm180 (Promosi hanya sah pada Desember 2017)
.
💆Harga bekam normal unlimitedcup Rm100
Caj mengikut kawasan kediaman.

0189009493
Nor Azura Idris
Intagram :bekam wanita

PERKHIDMATAN URUT KE RUMAH ANDA

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
âž¡ Nama : NOR AZURA IDRIS
âž¡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Facial Ke rumah

Facial kecantikan

PROMOSI Year And Sale
Azura Spa And Wellness menawarkan pakej promosi rawatan Facial dengan harga super murah.
Product yang digunakan berjenama Beauty Cottage
Masker yang sejuk.
.
Biodata perawat
Nor Azura Idris
Berumur 28tahun
Pengalaman dalam bidang bekam dan Urutan 6tahun
Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Urut terapi dan Bekam angin Skm tahap 3
Malah baru sahaja menamatkan pembelajaran Sistem Latihan Dual Nasional SLDN dalam bidang
Beautician Aesthetician SKM tahap 2
.
Untuk tempahan boleh whatsapp dgn kod “Desember Promo” ke 0189009493

Kursus indian head massage

​Kursus Urutan Teknik Ayuveda

​Assalamualikum

saya belajar teknik baru dalam urutan. Teknik urutan Ayuveda indian head massage dimana urutan    ini dibuat dari pinggang , bahu,kepala.

kursus dibuat di sri selayang dimana guru yang memberi ilmu rawatan adalah pakar industri dlm bidang perawatan alternatif Mdm Zeeda

Urut bekam saya masih aktif untuk tempahan sila pm sy.nor azura idris 0189009493

Pusat bekam wanita

KESIHATAN YANG BAIK ADALAH ANUGERAH YANG TIADA NILAI,
ANDA MAHU BADAN SENTIASA SIHAT DAN CERGAS??

#Bekamkerumah
#Bekam wanita
Rawatan bekam sunnah ke RUMAH ANDA!..lokasi KUALA LUMPUR DAN SELANGOR

→Kebersihan ketika rawatan diutamakan
→Pakej bekam harga mampu
→Bekam 1 Badan
→Rawatan bekam seri wajah @ resdung

♥Kebaikan bekam♥

💆🏻mencegah penyakit
💆🏻meringan rasa lenguh di badan
💆🏻membantu merawat sakit dan berat belikat hingga bahu
💆🏻rawatan membantu masalah kebas-kebas anggota badan
Tempah masa dan tarikh sekarang.sms atau whatsapp ke

📱0189009493

♥kesihatan juga memberikan kebahagiaan pada keluarga♥
-Azura spa and wellness-
Ig : bekam wanita
Fb: nor azura idris
Fb page :bekam wanita

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam Wajah

image

Jika nk kelihatan muka bersih , amalkan bekam wajah.
Sapa yang nak kelihatan cantik sahaja baca. Yang jerawat boleh mencuba.
.
Seeoloknya bekam wajah jerawat 1 kali dlm masa seminggu.

Temujanji bekam
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam Murah

♡Jarum bekam pakai buang setiap pelanggan.
♡Point bekam dicucuk dua kali.
♡Peralatan dan cup bekam di basuh ,disteril mesin uv light, & akohol DDi bagi mematikan kuman
♡rawatan bekam ke rumah pelanggan terus
♡rawatan bekam di Spa saya terletak di hadapan Hospital Ampang Pandan Mewah Selangor.
.
Nor Azura Idris
Azura Spa And Wellnss
Review ig @ Fb page : bekamwanita
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam alternatif rawatan kecantikan wanita

image

Bekam

GAMBAR DARIPADA HARIAN METRO  22/08/2016 DR SAYA NOR AZURA IDIRS
.
BEKAM rawatan bagi wanita alternatif mencantikan diri , bekam wajah membantu masalah jerawat,resdung, malah bagi wanita yang mempunyai masalah haid kaedah bekam di belakang (bekam basah) di hadapan (bekam angin) dapat MEMBANTU sebagai alternatif iktiar rawatan hormon.
.
Bekam untuk kesegaran wajah juga dapat dibuat bagi melancarkan aliran darah supaya muka tidak kusam.
.
Mahal kaedah rawatan untuk segarkan badan ,megantuk seperti bekam point sunnah @ bekam satu badan dapat membantu .
.
Bagi masalah magrin bekam kepala di berapa point membantu secara alternatif.. Rujukan Dokter perubatan juga perlu dibuat jika terlalu kerap sakit..
.
NOR AZURA IDRIS
BEKAM WANITA
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Pusat bekam

image

Pusat bekam ampang

image

Manfaat bekam

image

Azura Spa and Wellness atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita dan lelaki

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review intalgram: bekamwanita
Web,Blog
http://www.bekamrumah.wordpress.com
http://www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
♥Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
♥Jarum pakai buang setiap pelanggan
♥Tiada kesan parut
♥Sakit cucukan minimum
♥Bersih dan terjamin
#bekamwanitanosatumalaysia
#azuraspaandwellness
#bekamwanita
#bekam #Bekamkerumah #majalahremaja #majalahwanita #bekamestetika #hariraya #harianmetro

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Previous Older Entries